2016. 09. 06. 17:58

Long Effect

Megérkezett a felületvédő szerek új generációja! A Bondex innovációja akkor és ott fejti ki a hatását, amikor az szükséges.

FELHASZNÁLT TERMÉKEK


Bemutatjuk az új Bondex Long Effect technológiát

A hagyományos fafelületvédő szerek a felhordásukat követő első időszakban komponenseik jelentős részét kibocsátják a környezetbe, ami azt jelenti, hogy a fafelületek ugyan védettek, de a megmaradó aktív hatóanyagok mennyisége nem lesz elegendő ahhoz, hogy azok valóban tartós védelmet nyújtsanak.

A PPG a „BONDEX – a világklasszis favédelem!” szlogen jegyében egy, a gyógyszeriparban elterjedt, úgynevezett fokozatos adagolású, vagy, ha úgy ismerősebben cseng, lassú felszívódású technológiához (mely az aktív gyógyászati anyagokat bizonyos időn belül adagolja) hasonló gyártási technológiát dolgozott ki. Ez az eddig ismerteknél jelentősen tartósabb védelmet biztosít a fának, ráadásul még környezetkímélő is. Ellentétben a hagyományos fafelületvédő gyártmányokkal, a Long Effect technológiájával gyártott termékek kevesebb mint feleannyi vegyszert tartalmaznak, és kevésbé terhelik környezetünket.

Az innovatív laboratóriumi kutatásokon alapuló technológia lényege, hogy az aktív hatóanyagok be vannak kapszulázva, és csak szükség esetén nyílnak ki, például nedves klíma hatására. Ezáltal hosszabbodik meg a felületek védelme, hiszen az aktív hatóanyagok hosszabb idő alatt szabadulnak fel. A Long Effect pedig a gombásodás és penészesedés ellen a jelenleg létező egyik leghatékonyabb védelmet biztosítja, UV-védelme által emellett minimálisra csökkenti az elszíneződés veszélyét is.

A fa védelmére szolgáló közel minden munka elvégezhető a kültérre is alkalmas új technológiával, amelyre mégis elsősorban a vintage bútorok kedvelőinek és a régebbi, esetenként nedves házak lakóinak a figyelmét szeretnénk felhívni, hiszen számukra ez hiánypótló lehet.

Long Effect technológiával rendelhető termékek

BONDEX Satin: A BONDEX Satin áttetsző, oldószeralapú lazúr, amely felhordható minden típusú kültéri fafelületre. A BONDEX Satin biztosítja a fafelületek védelmét foltosodás, penészedés és gombásodás ellen.

BONDEX Superior: A BONDEX Superior zselés állagú vastaglazúr, amely rendkívűl könnyen kenhető fel a felületre. A BONDEX Superior kiemeli a fa természetes rajzolatát és erezetét, és véd az ultra-ibolya sugárzástól.